X
Sepetinizde ürün bulunmamaktadır.

Sipariş Özeti Toplam 0 ürün
Sepet Tutar 0.000,00 TL
İndirimler -0,00 TL
Kargo Ücreti ÜCRETSİZ
Toplam Tutar 0.000,00 TL


SEPETİ GÖRÜNTÜLE

ALIŞVERİŞE DEVAM ET
Konum
Konum seç
Efsane Teslimat'lı ürünleri görmek için konum seçin
Konumu kaldır
(27.04.2024 09:56:56, 1)
(27.04.2024 09:56:56, 4)
(27.04.2024 09:56:56, 5)
(27.04.2024 09:56:56, 6)
(27.04.2024 09:56:56, 7)
(27.04.2024 09:56:56, 8)
(27.04.2024 09:56:56, 9)
(27.04.2024 09:56:56, 10)
(27.04.2024 09:56:56, 11)
(27.04.2024 09:56:56, 12)
(27.04.2024 09:56:56, 13)
(27.04.2024 09:56:56, 14)

Yapay Zeka

Ürünleri Filtrele
  1. Markalar

  2. Fiyat Aralığı

Havale İndirimi %3,00
iFlytek (Jarvisen) Smart Translator 4.0 (60 Dilde Çeviri) Online Çeviri Cihazı
(0)
Resmi Distribütör Garantili
15.499,01 TL

Yapay Zeka

Yapay zeka, bir bilgisayarın veya ona bağlı robotun canlıların yapabildiği işleri yapma kabiliyetine verilen isimdir. Problem çözme alanında beyin gibi çalışabilen ve akıl benzeri bir sistem kullanabile yapay zeka, günümüz teknolojik aletlerinde kullanılıyor. Problemin tanınması ve sorunların çözümü için bilgisayar veya ona bağlı robotun bilgileri tanıması gerekir. Bu noktada insanlar devreye girer. İnsanlar, yazdıkları kod sistemlerini yapay zeka haline getirerek onlara bilgiyi tanıtır. Böylece cihazlardaki problem çözme becerisi oluşur. Daha önce ortaya çıkmış problemleri tarayarak benzer çözümler üretir. Günümüzde yapay zeka robotları oldukça popüler bir konumda yer alıyor. Bu robotlar, insanlar gibi konuşabiliyor, düşünebiliyor ve problemi çözebiliyor. Bilgisayar zekası olarak da adlandırılan yapay zeka, tam olarak insan aklına benzer bir sisteme sahip değildir. Akıllı teknolojilerin bir çeşidi olan yapay zeka, insan aklını ve bilgiyi kavrama gücünü taklit eder. Böylece cihaz içerisinde bir bütün halinde çalışabilir. Genel anlam olarak, insanın öğrenme ve problem çözme becerisini taklit ederek sorun çözmeye çalışır. Akıllı teknolojiler, kod ve dil kaynaklı çalışır. Bilişimcilerin yazdığı ve çalıştırdığı kodlar, yapay zekaya aktarılır. Böylece akıllı teknolojinin ana kaynağını kodlar oluşturur. İnsana benzer belirli kabiliyetler, yapay zekaya da kodlar aracılığı ile verilir. Bu özelliklerin başında oyun oynama, problem çözme, otomatik hareketler gelir. Akıllı cihazların temel prensibi veri analizidir. Veriler analiz edilerek geçmişte o veri ile ilgili yapılan düzenlemeyi taklit ederler. Günümüz teknolojisinde akıllı ürünler üzerindeki çalışmalar devam ediyor. Geliştirmeler, düzenlemeler gibi birçok faktör yapay zekanın çalışma kaynağını değiştirmese de onu insan beynine yaklaştırıyor. Akıllı teknolojiler, insanların problemlerine bir çözüm üreten farklı bir kapı olarak karşımıza çıkıyor. Algoritmalar aracılığı ile yapay zeka, verileri tanır ve ona göre hareket eder. Bilgisayar ve robot gibi birçok cihaz içerisinde bu teknolojinin çalışmaları devam ediyor.

Yapay Zeka Nasıl Çalışıyor?

Teknolojik gelişmeler ile birlikte yapay zeka ortaya çıktı. Yapay zekanın çalışma prensipleri ve oluşan yapay zeka teknolojileri belirli bir sisteme bağlı olarak çalışıyor. Bu sistem genel ismi ile yazılım olarak adlandırılır. Diğer bir isim ile kodlama, yapay zeka ile oluşturulan bütün teknolojik ürünlerde kullanılıyor. Kodlama, yapay zekanın ana kaynağı olarak yer alır. Aynı zamanda bilgisayarların görüş alanı da bilginin elde edilmesi için kullanılan başka bir yöntemdir. Günümüzde yapay zeka çalışmaları üzerinde halen çalışılıyor. Her geçen gün yeni bir yazılım veya yeni bir faktör eklenerek yapay zeka, insana yakın bir düşünme biçimine sahip oluyor. Makineler, bilgisayarlar, robotlar desen tanıma işinde oldukça gelişmiş yazılımlara sahip. Fotoğraflama veri toplama açısından hızlı olan bu cihazlar, birçok alanda aktif olarak kullanılabiliyor. Sembolik veri tabanlarında depolanan bilgiler zamanla kullanıma hazır hale geliyor. Herhangi bir problemle veya soru ile karşılaşan yapay zeka, bu tanımlamayı ve kodları kullanarak çözüme ulaşıyor. Her durumda çözüme ulaşıldığını söyleyemeyiz. Bazı durumlar yapay zeka için oldukça karmaşık ve yabancı geliyor. Bu durumda problemin çözülmesi için yeni yazılımlar üzerinde çalışılıyor. Deneme yanılma sistemi ile yapay zeka, öğrenimini tamamlayıp problem çözmeyi kolaylaştırır. Yapay zeka, insanlara birçok alanda yardım ediyor. Veri analizi ve hızlı erişebilirlik gibi özellikler sayesinde insanların işleri kolaylaşıyor. Modellerin oluşturulması, grafik çizimleri gibi en basit işlerde bile yapay zeka kullanılıyor. Bu nedenle yapay zeka cihazlarının kullanımı oldukça fazla. İnsanlar, kendilerine yardım edecek ve işlerini kolaylaştıracak, yapay zeka ile oluşturulmuş modeller tercih ediyorlar. Aynı zamanda şirketler de yapay zekayı güvenlik, veri toplama gibi özellikler nedeni ile kullanıyor. Yapay zekanın teknolojideki yeri oldukça önemli ve ayrı. Son model robotlar ve bilgisayarlar insanların işlerinde yardımcı oluyor. Temel kaynağı kodlama dilinden oluşan bu sanal zeka, birçok alanda faaliyet göstermeye devam ediyor. Yapay zeka sayesinde birçok sanal problemin çözümü kolaylıkla gerçekleşiyor. Ayrıca Yapay zeka kullanım alanları da oldukça geniş bir yelpazeye sahip. Bu yelpaze içerisine bilgisayarlar, akıllı telefonlar ve en önemlisi de robotlar dahil oluyor. Bilgisayarlar günümüz teknolojisinde oldukça sık karşılaştığımız bir yapay zeka ürünü. Bilgisayarlar sayesinde veri toplama, çözüm üretme gibi en önemli analizler kolay bir şekilde yapabiliyoruz. Yapay zeka ürünleri,  piyasada farklı fiyatlarda bulunuyor. Sizler de ilginizi çeken bir ürünü inceleyebilir, farklı kategoriler arasında keşif yapabilirsiniz.

Yapay Zeka Türleri

Yapay zekalar, insanlar için oldukça karmaşık bir tanımdır. Bu noktada yapay zeka türleri incelenerek bu tanım daha çok basitleştirilebilir. Yapay zeka türleri, yapay zekanın öğrenme becerisine göre farklılaşıyor. Bu beceriler, yapay zekanın bir problemle karşılaştığında veya bir işi yapmaya çalıştığında devreye giren becerilerdir. Bu becerilerin farklılaşması sonucu yapay zeka da yapılan işler ve çözülen problemler bakımından değişiklik gösterecektir. İlk yapay zeka türü yapay zekanın en ilkel formu olan tepkisel zeka türüdür. Bu zeka türü, tamamen tepkisel ve anlık olarak hareket eder. Geçmişle veya hafıza ile ilgili bir kaynağı bulunmaz. Bu nedenle çoğu problemin çözülmesi zorlaşır. Bu yapay zeka türü birçok bilgisayar içerisinde bir bölümde bulunan yapay zeka türüdür. Kolay tepkiler ve anlık sorun çözme becerisi bu yapay zeka türü ile gerçekleşir. Bir diğer yapay zeka türü ise limitli yapay zekadır. Bu yapay zeka, bir hafızaya sahip olmasının yanı sıra limitli olarak da onu kullanabilir. Böylece tanıdık problemlerin çözülmesi kolaylaşır. Örneğin sürücüsü olmayan araçlar bu tepki ile çalışır. hafızada kodlanmış belirli veriler üzerinden hareket edilir. Bu noktada bu limitli yapay zekanın günümüzde en sık kullanılan yapay zeka türü olduğunu söyleyebiliriz. BU iki tür de gerçek yapay zekalardır. Bunlardan ziyade günümüzde kurgusal yapay zekalar da bulunmakta. Robotlar üzerinde devam eden çalışmalarda bu kurgusal ve gerçek yapay zeka türlerinden yararlanılır. Örneğin yapay zeka asistan, yapay zeka türleri içerisinde limitli yapay zeka türünü kullanan bir oluşumdur. Yapay zekalar, birçok iş ve görev yapabilirler.  Satranç oynamaktan, tablo oluşturmaya kadar birçok yararlı özellik sunarak insanların hayatlarını kolaylaştırır. Aynı zamanda yapay zekanın yapabileceklerinin bir limiti vardır. Bu yapay zeka türleri içerisinde gerçek olan tepkisel yapay zeka ve limitli yapay zeka teknolojik problemlerin çoğunu çözebilecek kapasiteye sahip. Fakat daha karışık ve insan eliyle oluşturulmuş problemler için yeterli değil. Günlük işlerimizde, grafiklerde, veri toplamada bu yapay zeka türleri kullanılıyor. Bunun yanı sıra otomatik sürücü gibi bazı alanlarda da yapay zekalardan yararlanılıyor. Teknoloji devirlerinde yapay zeka türleri inceleniyor ve gelişmelere devam ediliyor. Kurgusal yapay zeka türleri, robotlarda ve farklı alanlarda çalışılıyor. Sizler de yapay zeka ürünleri arasında tercih yapabilir, işlerinizde yardımcı olacak modelleri seçebilirsiniz. 

Yapay Zeka Teknolojilerinin Hayata Katkısı

Günümüzde teknolojik aletler önemli bir yer kaplıyor. Bu teknolojik aletler içerisinde yapay zeka ürünleri ön plana çıkan ürünler arasında. Yapay zeka ürünleri bariz bir şekilde evlerde, iş yerlerinde hatta dışarıda bile kullanılmaya başlandı. Bu noktada yapay zeka ürünlerinin temel olarak genel komutları yerine getirdiğini ve küçük çaplı problemleri çözdüğünü söyleyebiliriz. Yapay zeka ürünleri içerisinde ilk örnek verilebilecek ürün, akıllı hoparlörlerdir. Bu hoparlörler temel olarak ses yükseltmekten ziyade insanların komutlarını da algılayabiliyor. Komutlar sonucunda belirli görevleri yapabiliyorlar. Hava durumu, son dakika haberleri veya öğrenilmek istenen herhangi bir şeyi akıllı hoparlöre söyleyerek onun cevap vermesini bekliyorsunuz. Oldukça kullanışlı olan bu ürün, dünya çapında popülerliğini arttırıyor. Aynı zamanda belirli markalar, akıllı hoparlör üretimini sağlıyor. Bir diğer yapay zeka ürünü ise dokunmatik buzdolaplarıdır. Bu buzdolapları, aynı zamanda ısı ayarı, kontroller gibi birçok farklı noktada da yiyeceklere uygun hava koşulunu yaratır. Buzdolapları ayar bölümlerinde de yapay zeka kullanılıyor. Yapay zeka, insanların işlerini kolaylaştıran kısa çözümler üretir. Akıllı buzdolapları da hayatımızda yer alan ve oldukça popüler olan yapay zeka ürünlerinden biri. Bu yapay zeka kullanım alanları arabalardan evlere kadar geniş bir yelpaze sunuyor. Otomobiller içerisinde sesli komut sistemi sağlanmaya başlandı. Bu sesli komutlar sayesinde istediğiniz şarkıyı açabiliyor veya birini arayabiliyorsunuz. Çeşitli yazılım sistemlerinden oluşan bu otomobiller, araç içerisinde büyük konfor sağlıyorlar. Yapay zeka her an veri tabanındaki bilgileri tarayarak günceller. Buna en önemli örnekler ise telefon içerisindeki belirli uygulamalardır. Teknolojik sözlükler, yapay zekanın kullanıldığı önemli yerlerden biri. Bu sözlükler, insanların yazdığı cümleleri farklı cümlelere çevirmek için kaynak bilgileri inceliyor ve sonuç olarak ortaya doğru cevabı çıkarıyor. Bunun gerçekleşme adımları içerisinde veri tabanının sürekli olarak güncellenmesi mevcut. Yapay zeka ürünleri, günlük hayatta farklı alanlarda karşımıza çıkıyor. Birçok teknolojik ürün içerisinde yazılım olarak yapay zeka kullanılıyor. Bunun yanı sıra yapay zeka ürünleri farklı markalar tarafından üretilerek piyasaya sunuluyor. Televizyonlar içerisinde film izleme mecraları, izlediğiniz filmleri analiz ederek sizin için uygun filmler karşınıza çıkarır. Bu noktada yapay zekanın geçmiş hafızasından yararlanılır. Aynı zamanda birçok iş makineleri içerisinde o işi yapması için komutlandırılan yapay zekalar mevcuttur. Yapay zekalar, geçmiş hafızayı baz alarak çözümler üretir, işleri kolaylaştırır. Yapay zeka ürünleri aracılığı ile birçok işi kısa sürede gerçekleştirmek mümkün oluyor. Veri analizleri, grafikler gibi temel işler de yapay zekalar tarafından kolaylıkla yapılıyor.

Yapay Zeka Kullanım Alanları

Modern ürün modellerinin çoğunda yapay zeka kullanımı oldukça yaygın. Yapay zekanın gerçekleştirdiği basit çözümler ve komutlar insanların hayatına yarar sağlıyor. Bu yapay zeka kullanım alanları oldukça gelişmiş özellikler içeriyor. Ayrıca hala gelişmeye devam ediyor. İlk olarak siber güvenlik alanlarında yapay zekanın yüz tanıma, ses tanıma gibi özellikleri kullanılıyor. Yapay zeka, veri kaynağı olarak zengin bir hafıza sunar. Bu nedenle insanların yüzleri, sesleri ve hareketleri yapay zeka tarafından kaydedilebilir. Birçok şirket siber güvenlik kaynağı olarak yapay zekadan yardım alıyor. Farklı yapay zeka çeşitleri içerisinden en uygun yazılım seçilerek bu güvenlik alanlarında kullanılıyor. Hayatımızda sesli asistanlar oldukça önemli bir yer kaplıyor. Sesli asistanların komut alma ve onu gerçekleştirme görevi yapay zeka ile gerçekleşiyor. Sesli asistanlar, istediğimiz zaman istediğimiz herhangi bir bilgiyi, soruyu cevaplama yetkisine sahip asistanlardır. Yapay zeka, sesli asistanlar için önemli bir açık kaynaktır. Aynı zamanda öneri sistemlerinde de yapay zeka kullanılıyor. Öneri sistemleri, insanların hayatlarını analiz ederek onlara uygun öneriler karşılarına çıkarıyor. Bu öneri sistemleri neredeyse her programlamada mevcut. Böylece insanlar, kendileri için uygun olan şeyi kısa sürede keşfetme şansını yakalıyorlar. Araçların ve telefonların navigasyon sistemleri de yapay zeka kaynaklı bir alan olarak karşımıza çıkıyor. Navigasyon, bir yere gideceğimiz zaman haritalar arasında bağ kurabilen ve doğru yolu gösteren bir haritalama sistemidir. Navigasyonun doğru çalışması ve yollar arası bağlantıyı bulabilmesi yapay zekadan kaynaklanır. Haritalar ve bağlantılar önceden kodlanır. Böylece aradaki bağlantılar için yapay zeka devreye girer. Çeşitli e-ticaret platformları da yapay zekaların kullanım alanlarından biridir. Ürün bilgileri, analizi, tüketici analizi gibi birçok konu yapay zeka kapsamlı olarak çalışır. Farklı yapay zeka modelleri aracılığı ile ürünlerin bilgileri kolayca analiz edilir.  Sağlık alanında da yapay zekadan fazlasıyla yararlanılır. Hastaların analizi, hastalıkların sınıflandırılması veya hangi hastaya hangi tedavinin uygun olacağı gibi birçok noktada yardımcı olur. Verileri özelleştirerek tedavi yöntemleri ile arasındaki bağı kurmak için yapay zeka kullanılır. Eğitim alanında da öğrenciler üzerinden analiz yapılarak doğru yöntemin uygulanması için yapay zekadan yararlanılır. Yapay zeka neredeyse her alanda farklı şekillerde kullanılıyor. Verilerin toplanması, analiz edilmesi, işlenmesi gibi birçok işi yapay zekalar yaparak, insanların hayatını kolaylaştırıyor. Akıllı tasarım ürünler içerisinde de yapay zeka kullanılarak maksimum verime sahip olunuyor. Sizler de hayatınızdaki yapay zeka kullanım alanlarını keşfedebilirsiniz.

Yapay Zeka ile Robot Teknolojisi

Robotlar son teknoloji model ürünler olarak karşımıza çıkıyor. Robotlar, insan hayatını kolaylaştıran ve insanlara yardımcı olacak teknolojik ürünler olarak tasarlanıyor. Yapay zekaya sahip robotlar, hareket etme, komutu gerçekleştirme hatta problem çözme gibi birçok özelliğe sahip oluyorlar. Karmaşık ve zor işlerde robotlar kullanılarak bu iş oldukça basitleştiriliyor. Örneğin boyut farkına sahip olan çok küçük maddelerin ayrımını insanlar yerine robotlar gerçekleştiriyor. Bu durumda robotlar yapay zekadan yararlanıyor. Robotlar, yapay zeka özellikleri sayesinde birçok farklı işi yapabilirler. Üretim alanında birçok farklı robot aktif olarak kullanılıyor. Hızlı ve doğru üretim için robotlar oldukça uygun teknolojik cihazlardan. Yapay zeka ile kodlanmış olan robotlar, işleri aynı tempoda ve enerjide yapabiliyorlar. Bu durum insanlar için mümkün olmayan bir şey. Üretim alanında robotlardan yararlanılmasının nedeni, temel enerjide birçok üretimi seri bir şekilde yapması. Yapay zeka ile gerçekleşen bu durum, birçok işte kolaylık sağlıyor. Çeşitli algoritmalara sahip olan bu robotlar, zamanla öğrenmelerini iyileştirip geliştirebiliyorlar. Böylece yapılan iş veya üretimin devamlılığı sağlanıyor. Farklı markalar robot üretimi yapıyor. Bu robotlar içerisinde genellikle üretime yarar sağlayan robotlar bulunmakta. Bu yapay zeka robot fiyat çeşitliliği geniş bir skalaya sahip. Bu fiyat skalası içerisinden işinize ve bütçenize uygun olanı tercih edebilirsiniz. Üretimden ziyade görüntüleme alanında da robotlar aktif olarak kullanılıyor. Yapay zeka, geniş bellek sistemlerine sahip oluyor. Bu geniş bellek sistemi görüntüleme işlemi için oldukça kullanılabilir bir olgu. Bu nedenle görüntüleme sistemleri için yapay zeka robotlarından yardım alınıyor. Robotlar, birçok alanda insan ve toplum hayatı için kolaylık sağlıyor. Yapay zekanın veri toplama, analiz etme gibi temel özellikleri ile robotların işlevsel gücü birleşince üretim için oldukça ideal ürünler ortaya çıkıyor. Robotlar sayesinde pratiklik kazanan işler, insanlar tarafından yapıldığında oldukça zaman kaybettiriyor. Bu durumda insanlar ve şirketler, birçok işte robotları tercih ederek hem zaman hem de maliyet kaybından kurtuluyorlar. Yapay zeka robotları içerisindeki gelişmeler hala devam etmekte. Belirli özelliklerin iyileştirilmesi, robotların farklılaştırılması gibi çalışmalar sürüyor. Ayrıca farklı markalar yapay zekaya sahip robotlar üretmeye devam ediyor. Sizler de bu robotları inceleyebilir, farklı markalar arası karşılaştırma yapabilirsiniz.


Devamını Oku
Ücretsiz Gönderim
500 TL ve üzeri siparişlerde
kargo gönderimi ücretsizdir.
%100 Güvenli SSL
MasterCard / Visa
Kredi kartları ile güvenli alışveriş
Pazartesi / Cuma

09:00-16:30 Arası Destek

Bizi arayabilir, destek talebi oluşturabilirsiniz.
0 212 331 27 28
Bizi Takip Edin
27.04.2024 09:56:56