X
Sepetinizde ürün bulunmamaktadır.

Sipariş Özeti Toplam 0 ürün
Sepet Tutar 0.000,00 TL
İndirimler -0,00 TL
Kargo Ücreti ÜCRETSİZ
Toplam Tutar 0.000,00 TL


SEPETİ GÖRÜNTÜLE

ALIŞVERİŞE DEVAM ET
Konum
Konum seç
Efsane Teslimat'lı ürünleri görmek için konum seçin
Konumu kaldır
(27.04.2024 14:35:12, 1)
(27.04.2024 14:35:13, 4)
(27.04.2024 14:35:13, 5)
(27.04.2024 14:35:13, 6)
(27.04.2024 14:35:13, 7)
(27.04.2024 14:35:13, 8)
(27.04.2024 14:35:13, 9)
(27.04.2024 14:35:13, 10)
(27.04.2024 14:35:13, 11)
(27.04.2024 14:35:13, 12)
(27.04.2024 14:35:13, 13)
(27.04.2024 14:35:13, 14)

Bilgisayar & Tablet / Tablet

Ürünleri Filtrele
  1. Markalar

  2. Fiyat Aralığı

Havale İndirimi %3,00
iPad 8.Nesil Wi-Fi Altın MYLC2TUA 32 GB 10.2 Tablet
(0)
Apple Türkiye Garantili
12.408,98 TL
Havale İndirimi %3,00
APPLE 5. Nesil  İpad Air 10.9" MM9C3TU/A  64GB Wi-Fi Tablet Uzay Grisi
(0)
Apple Türkiye Garantili
24.099,00 TL
Havale İndirimi %3,00
Apple iPad Wi-Fi 64GB 10.9" Silver Tablet
(0)
Apple Türkiye Garantili
17.748,98 TL
Havale İndirimi %3,00
Galaxy Tab A8 X200 Gray Tablet
(0)
Samsung Türkiye Garantili
4.398,98 TL
Havale İndirimi %3,00
SAMSUNG Galaxy Tab S9+ 12GB + 256GB Gri Tablet
(0)
Samsung Türkiye Garantili
23.599,00 TL
Havale İndirimi %3,00
IPAD PRO 11 WIFI 128GB SPACE GRAY-TUR
(0)
Apple Türkiye Garantili
34.349,00 TL
Havale İndirimi %3,00
Samsung Galaxy Tab A7 Lite LTE Silver
(0)
Samsung Türkiye Garantili
4.398,98 TL

Tabletler

Teknolojiyi fonksiyonellik ve estetikle buluşturan tabletler günümüzde hayatımızın bir parçası haline gelmiştir. Çeşitli markaların farklı özelliklerde sunduğu onlarca farklı seçenek karşımıza çıkıyor. Peki, en doğru tableti nasıl seçeceğiz? Bu soruya cevap alabileceğiniz tablet dosyasını açıyoruz. Çeşitli parametrelere göre tablet satın alırken göz önünde bulundurmanız gereken özelliklerin derlendiği bu yazı size en iyi tablet seçimi yapabilme yetisi kazandırmayı amaçlıyor.

Kullanım Alanlarına Göre Tabletler

Tabletlerle ilgili seçim yaparken sorulması gereken ilk soru kullanım alanı olarak karşımıza çıkıyor. Tabletler yapısı gereği pek çok işi aynı anda yapabiliyor ama sizin için en işlevsel olanını nasıl belirleyeceksiniz? Bu noktada kendinize sormanız gereken ilk soru tableti en çok hangi amaçla kullanacağım sorusu olmalı. Mail trafiği mi sizin için çok önemli ya da kelime işleme programlarını mı çok sık kullanıyorsunuz? Yoksa sanatı dijital kodlarla buluşturan bir tasarımcı mısınız? Yoksa sosyal medya ve internet olsun başka bir şey istemem diyen bir internet kurdu musunuz? Bütün bu soruların cevabı sizi en iyi tablet seçeneğine yönlendiriyor. Tablet tipinizi belirlemenizin ardından size uygun ürün çeşitlerinden tablet fiyatlarını inceleyebilirsiniz. Geniş ürün yelpazesi sayesinde bütçenize uygun tableti bulmanız oldukça kolay. İhtiyacınızı doğru belirlemenizin faydasını tablet fiyatlarını incelerken ve kıyaslama yaparken görüyorsunuz. Doğru analizle yaptığınız fiyat taraması sizi ihtiyacınız olmayan ürünü almaktan kurtarıyor.

Peki, tablet satın alırken göz nünde bulundurmanız gereken diğer özellikler neler? Neye göre karar vermeniz gerekir? Tabletin kullanım alanından sonra sıra tabletinizin yazılım mimarisini oluşturan işletim sistemine karar vermeye geliyor.

Tabletiniz İçin En Uygun İşletim Sistemi Hangisidir?

İşletim sistemi seçeneğinde aslında sizin alışkanlığınız önem kazanıyor. OS işletim sistemine alışkınsanız Apple Tabletler,Android işletim sistemine alışkınsanız Huawei tablet veya Casper tablet modelleri size hitap ediyor. IOS işletim sistemini kullanan Apple tablet kendi işletim sistemine uygun donanımı kullandığı için kullanıcılarına stabilite ve işlevsellik konusunda benzersiz bir deneyim sunuyor. Sade ve şık kullanımıyla bilinen ipad tabletler kullanımı süresince ilk günkü performansını hiç kaybetmemesiyle farkını gösteriyor. Sahip olduğunuz diğer Apple ürünleriyle dosya  alışverişi ve senkronizasyonunu kolay ve hızlı bir şekilde yapabiliyorsunuz. Ipad tabletinize IOS işletim sisteminin uygulamalarının bulunduğu Appstore’dan ihtiyacınız olan uygulamaları güven içinde indirebiliyorsunuz. Zira Apple’ın kullanıcı güvenliği konusunda ne kadar hassas olduğu tüm dünyada biliniyor. Bütün bu harika özellikler kendinize yeni bir ipad almanız için iç rahatlatan bir zemin hazırlıyor.

Android işletim sistemine sahip tabletler de ise uygulama marketi Google Play sahip olduğu için çok fazla uygulama seçeneği sayesinde kullanıcılarına sınırsız bir seçim alanı sağlıyor. Google altyapısının getirdiği fonksiyonellik ve tasarım zenginliği Huawei, Casper ve Hometech tabletlerin modellerinde göze çarpıyor. Bazı markaların kendilerine has ara yüz dokunuşları da kullanıcılara farklı ve heyecanlı deneyimler yaşatıyor. Kullanıcıya tabletinde daha fazla değişiklik yapma imkanı sunan Android tabletler bu yapının barındırdığı bir diğer avantaj olarak göze çarpıyor.

İşletim sistemi denildiğinde yılların tecrübesi Microsoft firmasının işletim sistemi olan Windows mimarisinden bahsetmemek olmaz. Köklü bir geçmişe sahip olan Windows tabanlı tabletler kullanıcılarına oturmuş bir sistemi kullanmanın keyfini yaşatıyor.

Tablet Kapasitesi Neye Göre Tercih Edilir?

İş, eğlence ya da eğitim amacıyla kullanım tablet seçiminde göz önünde bulundurmanız gereken en önemli konulardan biridir. Bunun yanı sıra hafıza kapasitesi de bir diğer önemli değişkendir. Tablet satın alırken ilerde ihtiyacınızı karşılayabilecek doğru bir kapasite seçimi yapmanız kullanım sorunları yaşamanızın önüne geçiyor.128 GB, 64 GB ve 32 GB’lık depolama alanlarına sahip tablet tipleri mevcut. Hafıza büyüklüğü tablet fiyatını etkiliyor. Bu yüzden gerçekçi bir kullanım amacı belirleyip doğru kapasitede bir tablet satın almak sizin faydanıza olacaktır. Günümüzde video ve ses dosyalarının boyutlarının büyüklüğü düşünüldüğünde tabletinizin hafıza sorunu yaşaması muhtemel gözüküyor. Bu yüzden mümkün olan en büyük hafıza kapasitesine sahip tableti tercih etmeniz ileride sıkıntı yaşama olasılığınızı azaltacaktır. OS ya da Android tabletlerinizde kullanabileceğiniz Cloud uygulamaları hafıza sorununuza bir nebze çözüm olabilir. Ancak yine de cihazınız güncelleme aldıkça büyüyen sistem dosyaları ilerde yine kapasite sorunu olarak karşınıza çıkabilir. Eğer tabletinizi sadece internette gezinme ve basit işler için kullanacaksanız çok geniş kapasiteli tercih etmenize gerek yok. Unutulmamalıdır ki hafıza türü tablete ödeyeceğiniz fiyat içindeki en önemli kalemlerden biridir. Bu tipte bir kullanıcıysanız hafızadan kısacağınız bütçeyi bataryası daha uzun süre giden bir tablette kullanabilirsiniz. Örneğin Huawei tablet GB günlük kullanım için tercih edilebilir.

Batarya Süresi Kullanım Amacınıza Göre Nasıl Belirlenmelidir?

Tabletler bize mobilize bir şekilde istediğimiz yerde çalışma, internete bağlanma ya da multimedya dosyaları oynatma özgürlüğü veriyor. Bunu yapabilme kapasiteleri batarya güçleriyle doğru orantılıdır. Bu noktada diğer bir önemli seçim kriteri ortaya çıkıyor. Tabletin en önemli özelliği olan kablosuzluk işlevinden faydalanabilmek için doğru pil kapasitesine sahip tableti seçmek gerekiyor.

Batarya süresi söz konusu olduğunda kullanıcılar olarak aslında bir yol ayrımına geliyorsunuz. Daha uzun süreli batarya kullanımına sahip olan tabletler çoğu zaman daha ortalama görüntüleme kalitesi sunuyor. Ekran ışığı ve renk parlaklığından kıstıkları enerjiyi kullanıcıya daha uzun süreli kullanım olarak veriyorlar. Daha düşük grafiklere sahip olan bu tabletler daha ufak ekran boyutuna sahip oluyor. Tabletlerini götürdükleri yerde uzun süreler kullanmak isteyen kullanıcılar bu modelleri tercih edebiliyor. Hometech tabletler bu tip kullanıcıların ilgisini çekiyor.

Bunun yanında görüntü kalitesine çok önem veren, grafik ve piksel yoğunluğu konusunda tabletinden daha ciddi performans isteyen kullanıcılar da mevcut. Bu tip kullanıcılar daha geniş ekranlı tabletleri tercih ediyor. Özellikle ipad mini ve Huawei tablet modelleri görüntü kalitesi, piksel yenileme hızı gibi konularda göz dolduruyor.

Batarya konusunda şu an en trend ve yüksek performanslı ürün Lityum Polimer (Lipo) olarak isimlendirilen batarya türü. Apple tablet mini olmak üzere birçok tablet modelinde lipo tip bataryalar kullanılıyor. Uzun saatler boyunca kullanıma imkân veren bu tip bataryalar kullanıcılara evde, işte ve sokakta kullanım imkanı sunuyor.

 

Ekran Seçiminde Göz Önünde Bulundurmanız Gereken Etmenler Nelerdir?

Tabletlerde ekran seçimi aslında kullanım amacınızın en önemli adımı olarak karşınıza çıkıyor. Ekran seçimi tabletin ağırlığını, boyutunu, taşıma kolaylığını etkiliyor. Bu da aradığınız esnekliğe ne derece cevap veren bir tablet alacağınızı doğrudan etkiliyor. Ekran seçimi tablet fiyatını da doğrudan ilgilendiren bir konu olarak karşımıza çıkıyor.

Ekran seçiminde konu performans ya da kullanım kolaylığı olarak ikiye ayrılıyor. Eğer tabletinizi daha çok film ya da video izleme, oyun oynama gibi eğlence amacıyla kullanacaksanız geniş ekranlı ve 4k video işleme teknolojisi barındıran tiplerden seçmeniz akıllıca olacaktır. Ancak daha çok iş ya da eğitim için kullanmayı düşünüyorsanız işler biraz değişiyor. Böyle bir durumda ekranın görüntü kalitesinden çok performansı ve etkileşimi yani ekranın cevap verebilme süresi önem kazanıyor. Rahat yazı yazabildiğiniz bir ekran iş organizasyonlarınızda ya da eğitim notlarınızda size daha doyurucu bir deneyim yaşatacaktır. Bu tip kullanıcılar için kalemli tabletler doğru seçenek olarak masada duruyor. Tabletin barındırdığı kalem şeklindeki donanım son derece hızlı düzenlemeler yapmanıza ve tabletinize hızlı bir şekilde not almanıza imkan veriyor. En iyi tablet ihtiyacınız olan tablettir prensibiyle hareket etmenizde fayda var. Özellikle tasarım işiyle uğraşan kullanıcılar için grafik tablet şeklinde tanımlanan kalemli tabletler çok işlevsel duruyor. Tasarım ya da çizimlerinizi her an her yerde hayata geçirebiliyorsunuz. Cep telefonu, bilgisayar gibi diğer teknolojik aletlerde olduğu gibi ekran tipi verimliliği doğrudan etkileyen bir özellik olduğu için bu konuda iyi düşünüp doğru seçimi yapmanızda fayda var. LED, amoled, mini gibi pek çok farklı kategoriye ayrılan ekranlar kullanıcıların motivasyonuna göre seçmesi gereken bir özellik olarak karşımıza çıkıyor.

İşlemci Seçimi Kullanım Deneyimini Nasıl Etkiler?

İşlemci kısaca tabletinizin beyni olarak görev yapıyor. Bütün aritmetiksel ve mantıksal işlemler işlemcide yapılıyor. Dolayısıyla aslında sizin ekranda yaptığınız her dokunuş geri planda pek çok işleme neden oluyor. Bütün bu işlemlerin kullanıcıya hızlı bir şekilde geri bildirimde bulunması gerekiyor. Aksi takdirde kullanıcı tabletin yavaşlığından ya da donma yapmasından şikayet ediyor. İşte işlemci seçimi aslında bu kadar büyük önem arz ediyor.

Ipadler kendi firmasının ürettiği işlemcileri tabletlerinde kullanıyor. Bu da kendi yazılımı olan IOS’a uyumlu işlemci kullanımı anlamına geliyor. Bunun etkilerini kullanıcı stabil ve hızlı cevap tepki verme süresi olarak deneyimliyor. Yazılım-donanım uyumu Apple tabletlerin zamanla kasma ya da donma yapmasına engel oluyor.

Huawei tablet de ise Hisilicon Kirin ailesine ait işlemciler kullanılıyor. Yenilikçi bir materyal içeriğine sahip olan bu işlemci kullanıcıların ihtiyaçlarına cevap veriyor. İşlemcilerin kapasitesi RAM’leriyle doğru orantılı olarak artıyor. Yüksek Ram yapısına sahip işlemcili tablet seçimi aynı anda birden fazla iş yapmaktan hoşlanan tablet kullanıcıları için önemli bir nokta. Multitasking denilen birden fazla dosya açma çok fazla ram harcayan bir kullanım biçimidir. Bu da tabletinizin yeterli Ram kapasitesine sahip işlemcisi olmaması durumunda donma ve kapanmalara yol açıyor. Bunun önüne geçmek için mümkün olan en büyük Ram kapasitesine sahip tableti tercih etmeniz öneriliyor. Ram kapasitesi sonradan arttırılabilen bir opsiyon değil. Yani başlangıçta iyi karar vermeniz gerekiyor. Tablet fiyatlarında en önemli kalemi oluşturan işlemci türü başlangıçta iyi analiz etmeniz gereken bir opsiyon olarak karşınıza çıkıyor.

Tablet Donanım Özellikleri Kullanım Deneyiminize Nasıl Etki Eder?

Tabletinizde olmasını isteyebileceğiniz çeşitli donanım eklentileri olabilir. Bunlar arasında ilk akla gelen kameralardır. Görüntülü görüşmek yapmak istediğinizde HD görüntü sağlayan kaliteli lense sahip bir kamera işinizi oldukça kolaylaştıracaktır. Bunun yanında kaliteli bir ses deneyimi için tabletlerin sunduğu opsiyonlar birçok farklılıklar içerebiliyor. Urda yine sizin ihtiyaç durumunuz seçiminizi etkiliyor. Örneğin, oyun oynamaktan hoşlanan bir tablet kullanıcısının ses donanımı kaliteli bir tablet alması kullanıcıya keyifli bir kullanım sağlayacaktır. Parmak izi okuma gibi bazı spesifik opsiyonlar da bazı tablet firmaları tarafından hizmetinize sunulmuş bulunuyor. Örneğin ipadlerde bulunan yüz kilidi ve parmak izi okuma özellikleri hız ve netlik bakımından oldukça gelişmiştir.

Tabletinize ek aksesuar bağlamak istediğinizde barındırdığı bağlantı seçeneği önem kazanacaktır. Özellikle eğitim ve iş hayatındaki tablet kullanıcıları için harici klavye kullanımı gerekli bir opsiyondur. Bu noktada tabletinizin buna izin vermediğini görmek hoş olmaz. Bu bağlamdan yol çıkarak tablet alırken USB, microsd, HDMI, Typec,Lte gibi bağlantı protokollerinden hangisini ya da hangilerini barındırdığını bilmeniz önemlidir. Tabletinizin sahip olduğu bağlantı seçeneklerinin çokluğu size kullanım çeşitliliği anlamında fırsatlar sunacaktır. Tabi bu sayılan donanım farklılıklarının her biri tablet fiyatları üzerinde belirleyici etkilere sahiptir.

Görüldüğü üzere tablet almak için ilk adım ihtiyaç ve beklentilerinizi doğru analiz etmekten geçiyor. En iyi tablet hangisidir?” sorusunun cevabı aslında sizin için en doğru olanı seçmekten geçiyor. İpadler donanım ve yazılımının uyumlu olmasıyla dikkat çekerken Huawei tablet pil süresiyle göz dolduruyor. Casper tablet donanım özellikleriyle ilgi görürken Hometech tablet ekran özellikleriyle multimedya severlere göz kırpıyor. Tablet almaya karar verdiğinizde kullanım amacınız, kullanım mekanınız ve sürenizi iyi analiz ettiğinizde aslında hangi markanın tabletini alacağınızı da belirlemiş oluyorsunuz. Geriye sadece geniş ürün çeşitleri arasından zevkinize ve bütçenize uygun olan tableti seçip sipariş etmek kalıyor.

 


 

 

Devamını Oku
Ücretsiz Gönderim
500 TL ve üzeri siparişlerde
kargo gönderimi ücretsizdir.
%100 Güvenli SSL
MasterCard / Visa
Kredi kartları ile güvenli alışveriş
Pazartesi / Cuma

09:00-16:30 Arası Destek

Bizi arayabilir, destek talebi oluşturabilirsiniz.
0 212 331 27 28
Bizi Takip Edin
27.04.2024 14:35:14